Extra aandacht voor de bejaardenwoningen in de Wilde Veenen

Bericht geplaatst op 10 december 2022 in Zuidplas

Tijdens de buurtpreventieronde van 8 december hebben wij een aantal keer rondom en door de paden van de bejaardenwoningen in de Wilde Veenen gelopen en gefietst.

De aanleiding was onderstaand bericht dat via het contactformulier op de website was binnen gekomen.

Wij lopen helaas te weinig om hier structureel te surveilleren. Woont u in de buurt van deze bejaardenwoningen, komt u hier langs met de hond of op weg naar de Plus. Wilt u dan extra opletten of personen zich daar verdacht ophouden. Het kan dat er mensen voor langere tijd in de auto zitten te wachten of rondom de gebouwen rondhangen/rondlopen.

Bij een verdachte situatie, geen spoed belt u 0900-8844. Bij een verdacht situatie, wel spoed belt u 112!

Wij zullen hier de komende rondes ook aandacht aan blijven geven.

Een veilig Moerkapelle doen wij samen!

Beste buurtpreventie,

Met enige regelmaat wordt er in de bejaardenwoningen in de Wilde Veenen te Moerkapelle aan  de voordeur gebeld bij verschillende bewoon(st)ers. Dit gebeurt veelal in de avond tussen 18.00-21.00 uur.

De politie weet ervan, ook omdat er al een keer is ingebroken.

“Ze” staan waarschijnlijk op de uitkijk, want b.v. op 4 december ging er bezoek weg en binnen een paar minuten wordt er aan de voordeur gebeld. Dus niet beneden bij de deurbel om in het flatgebouw te komen, maar op de galerij.

 

Ook al doen de bewoners niet open, het geeft wel een gevoel van onveiligheid en angst. Zou u in de avonduren extra kunnen surveilleren?

Dit artikel is gepubliceerd in:
Moerkapelle