Zevenhuizen

Buurtpreventie Zevenhuizen is een groep vrijwilligers. De buurtpreventie loopt regelmatig samen met de politie en de handhavers op willekeurige momenten een ronde in Zevenhuizen. De buurtpreventie Zevenhuizen gaat daarbij niet achter de inbrekers aan, maar de missie is zichtbaar te zijn, te signaleren en bewoners preventief te adviseren.

De buurtpreventie organiseert in de gemeente Zevenhuizen diverse activiteiten. Het doel is bewoners door voorlichting bewust te maken op het risico op inbraak in huizen, auto en sociale onveiligheid. Zo laat de buurtpreventie Zevenhuizen een brochure met tips achter zodra zij een woning spotten waarbij duidelijk blijkt dat de bewoners niet aanwezig zijn en het huis er verlaten/onverlicht uitziet. Of de buurtpreventie Zevenhuizen laat een flyer in de vorm van een voetstap op de vensterbank/drempel achter zodra wij een huis spotten waarvan een raam of deur openstaat en er geen bewoners thuis zijn. Ook attendeert de buurtpreventie Zevenhuizen de bewoners op de auto die al dagen klaarstaat voor de deur met de skikoffer, winterbanden of de caravan.

De buurtpreventie Zevenhuizen beheert daarnaast meerdere BuurtApp groepen waarbij buurtbewoners elkaar attent maken op verdachte omstandigheden. Met deze BuurtApp heeft het team gezorgd dat aangesloten leden voor een babbeltruc gewaarschuwd werden. In nagenoeg alle gevallen wordt de politie geïnformeerd.

0
omschrijving
0
omschrijving
0
omschrijving

Wat doet Buurtpreventie Zevenhuizen

De buurtpreventie organiseert in de gemeente Zevenhuizen diverse activiteiten. Het doel is bewoners door voorlichting bewust te maken op het risico op inbraak in huizen, auto en sociale onveiligheid. Zo laat de buurtpreventie Zevenhuizen een brochure met tips achter zodra zij een woning spotten waarbij duidelijk blijkt dat de bewoners niet aanwezig zijn en het huis er verlaten/onverlicht uitziet. Of de buurtpreventie Zevenhuizen laat een flyer in de vorm van een voetstap op de vensterbank/drempel achter zodra wij een huis spotten waarvan een raam of deur openstaat en er geen bewoners thuis zijn. Ook attendeert de buurtpreventie Zevenhuizen de bewoners op de auto die al dagen klaarstaat voor de deur met de skikoffer, winterbanden of de caravan.

De buurtpreventie Zevenhuizen beheert daarnaast meerdere WhatsApp groepen waarbij buurtbewoners elkaar attent maken op verdachte omstandigheden. Met deze app heeft het team gezorgd dat aangesloten leden voor een babbeltruc gewaarschuwd werden. In nagenoeg alle gevallen wordt de politie geïnformeerd.

Onze vrienden