Moerkapelle

Welkom op de website van buurtpreventie Moerkapelle

Op deze website houden wij u op de hoogte van alle informatie met betrekking tot o.a. de Buurt App, de Buurtpreventie rondes en diverse activiteiten die wij organiseren.

De Buurtpreventie in Moerkapelle, is opgericht in december 2015 en is een burgerinitiatief dat volledig draait op enthousiaste vrijwilligers. Wij worden hierin ondersteund door de Gemeente Zuidplas en Politie Waddinxveen-Zuidplas.

Burgers spelen een steeds actievere rol bij het voorkomen en oplossen van misdrijven. Alertheid van omstanders speelt dan ook steeds vaker een rol in het oplossen van o.a. woninginbraken.

Uiteraard is het een taak van de politie om te zorgen voor een veilige samenleving, maar het is niet de taak van de politie alléén. De inzet van burgers is ook hard nodig. Deelnemers van de Buurtpreventie gaan niet achter de inbrekers aan, het gaat voornamelijk om signaleren, informeren en de preventieve werking die uitgaat van het zichtbaar aanwezig zijn van de Buurtpreventie.

Buurtpreventie zorgt ervoor dat de politie opeens over een groot aantal extra oren en ogen beschikt.

In Moerkapelle hebben wij op dit moment (2023):

  • 3       Buurtpreventie coördinatoren
  • 27     Buurt App beheerders
  • 1013   Buurt App deelnemers
  • 14     Buurtpreventie lopers

Wil je ook bijdragen aan een veilig Moerkapelle, in de Buurt App, als Buurtpreventie loper of op een andere manier?

Meld je via onderstaande button aan!

Of neem contact met ons op: Moerkapelle@zuidplasveilig.nl

Een veilig Moerkapelle doen we samen!

Aanmelden

0
omschrijving
0
omschrijving
0
omschrijving

Wat doet Buurtpreventie Moerkapelle

Buurtpreventie Moerkapelle zet zich met behulp van de BuurtApp, Buurtpreventierondes en diverse andere activiteiten in voor de veiligheid in Moerkapelle. Buurtpreventie Moerkapelle is een burgerinitiatief dat volledig draait op enthousiaste vrijwilligers. Wij worden hierin ondersteund door de Gemeente Zuidplas en Politie Waddinxveen-Zuidplas.

Vrienden buurtpreventie Moerkapelle