Buurtpreventierondes

Het team van buurtpreventie lopers in Moerkapelle, bestaat momenteel uit circa 14 vrijwilligers en we zouden deze groep graag uitbreiden.

Help jij ook mee Moerkapelle veilig te houden!

Deelname is altijd vrijblijvend!

Er wordt één keer in de 3 a 4 weken een datum geprikt in onze Buurtpreventie WhatsApp groep, waarbij je kan aangeven of je die ronde kan meelopen/fietsen of niet.

We starten de buurtpreventierondes meestal rond 19:30 in Dorpshuis Op Moer onder het genot van een kopje koffie of thee waarbij we de bijzonderheden doornemen die wij bij de wijkagent en gemeente hebben opgevraagd.

Vervolgens gaan we lopend of op de fiets de wijk in. Hierbij letten we op een breed scala van veiligheidsaspecten. Van defecte straatverlichting, bewoners die het een inbreker wel heel makkelijk maken (die krijgen een tip), afval en graffiti en spreken we buurtbewoners. Waar nodig informeren wij mensen door middel van flyers of een gesprek, hoe onveilige situaties te voorkomen.

De bijzonderheden die tijdens de ronde aan het licht zijn komen worden aan de juiste instanties doorgegeven. Dit kan zijn de wijkagent, handhaving of gemeente.

Alles bij elkaar kost het je zo’n anderhalf tot 2 uur per ronde.Een kwartier/half uurtje koffie drinken, 3 kwartier tot een uurtje een wandeling of rondje op de fiets om en door ons mooie dorp en vervolgens weer wat drinken, waarbij we onze ervaringen uitwisselen. Soms is iedereen met een kwartiertje uitgekletst, soms is het gezellig en blijven we langer zitten. Het start- en eindpunt is steeds bij Dorpshuis Op Moer.

Aanmelden kan via de button onder op deze pagina!

Heb je nog vragen of wil je eerst een keer mee lopen voordat je je aanmeld, neem contact met ons op via de mail: moerkapelle@zuidplasveilig.nl

Of kom op 18 oktober rond 19:30 naar Op Moer voor de eerstvolgende Buurtpreventie Loopronde.

We gaan ook kijken of we op 29 november op de Winterfair Moerkapelle in de Dorpsstraat aanwezig kunnen zijn.

Aan het meelopen met het buurtpreventie team, zijn regels verbonden: Buurtpreventieronde regels

Een veilig Moerkapelle doen we samen!

Aanmelden
Direct aanmelden