Inbrekers gaan niet met vakantie

Bericht geplaatst op 27 juli 2021 in Zevenhuizen

Het is weer vakantietijd. Maar let op, want inbrekers gaan niet met vakantie. Als u weg bent, is het voor hen juist een toptijd. Neem dus voorzorgsmaatregelen. De website www.politie.nl helpt u hierbij.

De politie probeert zoveel mogelijk woninginbraken op te lossen. Maar voorkomen is beter dan genezen. Gelukkig kunt u daar zelf ook veel aan doen. Immers, de gelegenheid maakt de dief! Op de website www.politie.nlvindt u een aantal tips van de politie om inbraak te voorkomen.

Bel 112 

112 is niet alleen voor gevallen van leven en dood, maar ook om boeven op heterdaad te arresteren. Ziet u iets verdachts in uw omgeving? Een vreemde auto, vreemde personen of een andere situatie die u niet vertrouwt? Noteer dan zoveel mogelijk details (kentekens en signalementen) en bel direct 112.

Pas op voor insluipers

In de zomer is het vaak warm. Open ramen en deuren zorgen dan voor verkoeling. Inbrekers kunnen daardoor makkelijker een huis binnendringen. Een inbreker weet dat ook. Pas daarvoor op!