Buurtpreventie prijsvraag en de loopronde

Bericht geplaatst op 20 oktober 2023 in Moerkapelle

Tijdens de open dag bij Op Moer hebben wij veel leuke gesprekken gevoerd en hebben we voor zowel de Buurtapp als de looprondes een aantal nieuwe deelnemers.

Wij hadden ook een leuke prijsvraag. Raad het aantal  geregistreerde fietsendiefstallen in Moerkapelle in 2023.

De reacties liepen uiteen van “worden er in Moerkapelle fietsen gestolen” tot “dat zouden er vast wel eens veel kunnen zijn”, maar hoeveel gedupeerden hebben daadwerkelijk aangifte gedaan.

Wij waren ook erg benieuwd en kregen van de wijkagent door dat er 4 aangiftes zijn gedaan!

Het juiste antwoord is geraden door Rozanne Hertog en zij kwam voor aanvang van onze loopronde de buurtpreventie taart in Op Moer ophalen.

Nadat we gezellig iets gedronken hadden, gingen we op pad. Even langs Zon & Gezond om te informeren of wij een plekje op de Winterfair kunnen krijgen, hierover later meer! En wij lopen altijd even een rondje rond de woningen bij de Wilde Veenen.

Tijdens de ronde is er melding gemaakt van zwerffietsen en kapotte lantaarnpalen en in de wijk de Jonge Veenen waren duidelijk veel bewoners op vakantie, zodat de kaartjes met “maak het ze niet te makkelijk” veel werden gebruikt. Kijk ook eens naar de tips op onze website om de kans op een inbraak te verkleinen!

Wij krijgen ook regelmatig een reactie “maar ik was wel thuis”. Dit is vanaf de stoep niet altijd goed in te schatten, gaat u vroeg naar bed of heeft u raamdecoratie waarbij het helemaal donker lijkt in huis, dan kan het zijn dat u onterecht een kaartje van ons krijgt. Excuus hiervoor, wij bedoelen het goed!

LET OP! De ronde op 23 november komt te vervallen!

Wij gaan hiervoor in de plaats iets voor de Winter Fair op vrijdag op  november organiseren. Houd onze website en Facebook pagina in de gaten voor meer informatie.

Wil je ook een bijdrage leveren aan een veilig Moerkapelle?

Aanmelden voor de BuurtApp en de looprondes kan via de website.

Eerst een keer mee lopen voordat je je aanmeld kan natuurlijk ook, stuur ons een E-mailtje: Moerkapelle@zuidplasveilig.nl en wij laten je weten wanneer we weer gaan lopen.

Een veilig Moerkapelle doen wij samen!