Auto inbraken

Bericht geplaatst op 28 augustus 2020 in Zevenhuizen

In de nacht van donderdag 27 op vrijdag 28 augustus 2020 zijn er meerdere auto’s opengebroken in het Koningskwartier. Diverse boordcomputers, airbags en autoradio’s zijn buit gemaakt.

Vrijdagavond hebben wij overleg gehad met de wijkagent en de dorpshandhaver en wij willen u graag een aantal aandachtspunten meegeven.

1. Heeft u Keyless Entry? Bewaar dan altijd uw auto(pas) sleutel in een metalen blik. Dit houd het draadloze signaal tegen waardoor de kans op autoinbraak kleiner word.

2. Zet de “motion detectie” van u camera deurbel aan. Hierdoor word u geattendeerd op bewegingen. Controleer eerst het camerabeelden en alarmeer bij verdachte situaties altijd de politie.

3. Heeft u beveiligingscamera’s? Meld deze dan aan bij de politie via Camera in de beeld. Hierdoor kan de politie via een digitale kaart zien waar camera’s hangen. Dit is erg belangrijk direct na een strafbare feit. Op deze manier kunnen direct schakelen i.p.v. eerst een buurtonderzoek verrichten. Link: Camera in beeld

4. Bent u in de nacht wel eens wakker? Moet u altijd naar de toilet of drink u iedere macht een glaasje water? Kijk ook eens uit u raam naar buiten. Vanuit u woning vallen verdachte situaties sneller op!

5. Ga NOOIT eigen rechter spelen. Ga niet knokken enzovoort. De kans dat u dan een aanklacht krijg is dan ook aanwezig. Signaleer een verdachte situatie en meld deze bij de politie. Laat de politie hun werk doen, maar ondersteun met jouw oren en ogen.