Een mooie open dag bij Dorpshuis Op Moer

Bericht geplaatst op 1 oktober 2023 in Moerkapelle

Het was een gezellige en drukke boel, ook op het plein, waardoor de Buurtpreventie bus van de handhavers helaas niet op het plein kon staan, we stonden met ons tafeltje wel mooi bij de ingang.

Er hebben 50 bezoekers meegedaan aan de prijsvraag, waarbij een buurtpreventie slagroomtaart van bakkerij Eshuis gewonnen kon worden en veelal leuke gesprekken heeft opgeleverd.

Hoeveel geregistreerde fietsendiefstallen zijn er geweest in Moerkapelle in 2023 tot vandaag. De reacties liepen uiteen van “worden er in Moerkapelle fietsen gestolen” tot “dat zullen er vast heel veel zijn” waarbij iedereen de afweging maakte of van “al die diefstallen” ook aangifte is gedaan. De capaciteit en inzet van politie en handhaving wordt mede bepaald door noodzaak, waarbij aangiftes een grote rol spelen! Veel deelnemers zijn wel erg benieuwd naar hoeveel geregistreerde fietsendiefstallen er nu daadwerkelijk in Moerkapelle zijn geweest, wij ook en het aantal is bij de wijkagent opgevraagd.

De winnaar krijgt persoonlijk bericht van ons en zal op onze actiepagina en nieuwsbrief bekend gemaakt worden na onze loopronde op 18 oktober, waarbij wij de taart binnen Moerkapelle bij de winnaar thuis bezorgen. Met een winnaar buiten Moerkapelle wordt een afspraak gemaakt om de taart op te halen bij aanvang van de loopronde in Op Moer.

Tijdens die gesprekken zijn er leuke reacties gekomen op onze looprondes, waarbij wij hopen op veel nieuwe aanmeldingen.

Deelname is altijd vrijblijvend!

Er wordt één keer in de 3 a 4 weken een datum geprikt in onze Buurtpreventie WhatsApp groep, waarbij je kan aangeven of je die ronde kan meelopen of niet. We starten de buurtpreventierondes rond 19:30 in Dorpshuis Op Moer onder het genot van een kopje koffie of thee waarbij we de bijzonderheden doornemen die wij bij de wijkagent en gemeente hebben opgevraagd. Vervolgens gaan we lopend of op de fiets de wijk in. Hierbij letten we op een breed scala van veiligheidsaspecten. De bijzonderheden die tijdens de ronde aan het licht zijn komen worden aan de juiste instanties doorgegeven. Alles bij elkaar kost het je zo’n anderhalf tot 2 uur per ronde.

Twijfel je nog, kom dan op 18 oktober om 19:30 in Op Moer vrijblijvend kennis maken.

Of stuur ons een E-mailtje: Moerkapelle@zuidplasveilig.nl

Tijdens de gesprekken hebben we het natuurlijk ook over de Buurtapp gehad. Niet iedereen was bekend met de BuurtApp.

De WhatsApp groepen houden elkaar op de hoogte van bijzonderheden en verdachte situaties in de straat of wijk.  Doordat er ruim 1000 mensen zijn aangesloten hebben we een heel groot sociaal veiligheidsnetwerk. Als jij je ook aanmeld is het nog effectiever!

Aanmelden voor de BuurtApp en/of de Buurtpreventie looprondes kan via deze link.

Een veilig Moerkapelle doen wij samen!